Holokost: …izmlerin kardeşliği

“Holokost: ...izmlerin Kardeşliği”

Zalime zalim, zulme zulüm diyebilmek için romantizm ile inşâ edilmiş bir gerçeklik içinde var olmak zorunda değiliz. Ne kutsamanın ne de aidiyet edebiyatının çözüme dair bir şey üretebildiği yok. Ortada var olan sadece ve sadece kendi varoluşlarını garanti altına almanın dayanılmaz hafifliğiyle tahakküm kuran yapılar. Bu hafiflik modern devletler arasındaki çıkar ilişkilerinde ilkesizliklerin siyaset maskesiyle olağanlaştırmasını nasıl sağlıyorsa bireysel hayatların sorumluluk ve sorumsuzluk arasındaki naifliğini de öyle besliyor. Bizim coğrafyamızda Filistin’in ve benzer zulme uğrayan coğrafyaların bir dolgu malzemesi olması, kimseye, zalime karşı söz söyleme ve karşı koyma gayretinde olanların eylemlerine karşı rahat koltuklarından ahkam kesme hakkı vermiyor. Belki de daha kötüsü birileri Filistin üzerinden güzelleme yaparken birileri ülke içi politik arenada oy devşirmenin malzemesi yapıyor. İlk kıble güzellemelerinin tapınaklara sunulan kurbanlar üzerinden nasıl bir hâle dönüştürüldüğünü görebiliyoruz. Birileri “Filistin Benimdir” derken diğeri hamasi nostaljik tapu senetleriyle nara atıyor. Kişileri hedefe koymaksızın bir Müslüman olarak sormak gerekiyor: “Kimsiniz siz?”

 

Belki de Filistin’in bu kadar önde olmasının en temel nedeni İsrail… Bölgesindeki pek çok polemiğin odak noktası olmasıyla bu önceliğinin, aslında kuruluşunun temelinde yer alan, mirasçısı olduğu medeniyetin değerlerini temsil ettiğinin de farkında. Hak edilmiş kazanımlarının bir süre sonra kendi sonunu getireceğini ise göremeyecek kadar burnu yukarıda. Bizi ilgilendiren bölümlerden birisi de bu. Tam bu noktada Malik b. Nebi’nin “Dev Metaforu” hatırlanabilir. Yahut Paul Findley’in korkuları besleyen deve ilişkin ne yapılması gerektiğine dair şu tespiti: “Bir başlangıç olarak , İsrail Lobisi’nin inanılmaz derecede büyük ve etkin olduğuna ilişkin fobi ve yanlış düşünceden kendi kendimizi kurtarmalıyız.”

 

Bu video çalışmamızda Yahudi lobilerinin sürekli üzerinde durduğu Holokost tarihine ilişkin belki bilinen belki de bilinmeyen birkaç noktanın üzerinde durmak istedik. Pek çok noktayı süreden dolayı atlamak ve kısmak zorunda kaldık. Yine de konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler için önereceğimiz bir okuma listesi sunuyoruz. Videolarımız kısıtlamalar ve kapatılmalardan dolayı birkaç platformda yayınlanıyor. Youtube ve Ok.ru üzerinde MiMideo kanalını, blog olarak da video.ismimuslim.com adresini kullanıyoruz. Beğen/paylaş/abone seçenekleri ile destek olabilirsiniz.

Okuma Listesi

Kriz – Henry Kissenger

Açık Sırlar – Israel Shahak

İsrailde Yahudi Fundamentalizmi – Israel Shahak

Yahudi Tarihi – Israel Shahak

İsrail’in Gizli Dosyası: Terörizm – Vincent Monteil

Yahudiliğin Çöküşü – Otto Heller

ABD’de İsrail Lobisi – Paul Findley

Filistin Benimdir – Hüsnü Mahalli

İslamsız Dünya – Graham E. Fuller

Kudüs… Ey Kudüs – Larry Collins – Dominique Lapierre

Yoldaki Mühendis – Abdullah Bergusi

Savaş Esintisi, Sömürünün Gerçeği – Malik b. Nebi

Popüler Filmlerde Din – Bilal Yorulmaz

Hain Bir Avrupalının İtirafları – Jan Myrdal

Hangi Ortadoğu – Zachary Lockman

Lubyanskaya Suç Örgütü – Aleksandr Litvinenko

Neden İslam’ın Orta Çağı Yoktu? – Thomas Bauer

Boğaz’ın İki Yakası – Bassam Tibi

Kavgam – Adolf Hitler

Arapların Gözünden Haçlı Seferleri – Amin Maalouf

Ben, Öteki ve Ötesi – İbrahim Kalın

Hatıralar: Tanıdıklarım – Arnold J. Toynbee

Kısa Dünya Tarihi – H.G. Wells

Kudüs’ün Gönüllü Sürgünleri – Ayşe Karabat

Çağdaş Arap Düşüncesi 1967 Sonrası Arap Entelektüel Tarihi Araştırmaları – İbrahim M. Ebû Rabi’

Gördüklerim Yaşadıklarım – Jak Kamhi

Amerika’dan Neden Nefret Ediliyor? – Ziyaüddin Serdar – Merryl Wyn Davies

ABD Tarihi – Allan Nevins – Henry Steele Commager

Bilinmeyen Yönleri İle Bir Dönemin Dış İşleri – Selahaddin Ülkümen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir